Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évadnyitó 2010.05.8.

2010.05.10

Az év első versenyén  túlvagyunk. A versenyen Horváth Bálint más jellegű halaszthatatlan elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni.

Agárd és a Velencei-tó ismét a jól megszokott kaotikus szélviszonyokkal fogadott bennünk. A verseny a teljes szélcsend miatt kis késéssel kezdődött, majd a a kora délutáni órákig enyhe és folyton forgó szélben versenyeztünk, majd pár futam elejéig végre egyenletes kifújt "A" vitorlának való szélben sikerült vitorláznunk. Sajnos ez nem tartott sokáig és vissza állt az előző kellemetlen széljárás.

Ifj. Eredicset a verseny elején technikai probléma sújtotta és három futamot ki kellett hagynia, de jó versenyzéssel végül az ötödik helyre kormányozta hajóját 

Nem sikerült kiegyensúlyozott versenyt futnia Bódinak. A délutáni jó szeles futamokban végig az élmezőnyben versenyzett, viszont a verseny elején és végén lévő kaotikus szélviszonyok nem tetszettek sem a versenyzőnek sem a hajónak, így visszaesett a középmezőnybe.

Bálint hajójával a versenyre beugró, régóta nem versenyző Eredics István is teljesítette az Évadnyitót. 

Eredmények:        

5. Ifj Eredics I                                                                                                                                                 10.  Bódi L                                                                                                                                                      16.  Eredics I

A versenyen készült képek a fotógalériában az Évadnyitó ► Évadnyitó 2010 menüpont alatt található.