Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karsfeld

2013.04.16

Az Agárdi Évadnyitó versenyel egy időben Karsfelden is került verseny megrendezésre. A versenyen Horváth Zsolt vett részt ölbői színekben M és E kategóriában. Zsolt beszálolója: "Erős, C vitorlás futamokkal indult az M verseny pénteken. Nem voltunk sokan csak kilencen indultunk ebben a kategóriában. Az átellenben lévő domb szokás szerint megkeverte a szelet, ráadásul a rajtvonalnak is csak a lúvoldalát lehetett használni miatta, ezért a tülekedést kikerülve mindig a mezőny után rajtoltam. Jól ment minden így is egészen addig, amíg a hajó el kezdett nem engedelmeskedni a rádión adott botmozdulatoknak. Két közben-közben irányíthatatlan hajó miatti rémálmos futamot, egy ütközés utáni vitorla szétszabás utáni kiállást is még az első helyen tudtam átvészelni, de mese nem volt rádiót kellett cserélnem. Sajnos a Grupama vevője a Britpop!-ban volt, ezért irány haza érte a szállodába. Két futam maradt ki miatta, ami után (két kieső volt csak) már nem bírtam visszavenni a Cristian PrimeNumberjától az első helyet, és három ponttal második lettem mögötte.
Szombaton reggel a két napos IOM verseny indult. 27-en két csoportban versenyeztünk A szél nem csökkent sokkal az előzőnapihoz képest, az 1-es vitorla ép kibírta, Nem hiszem, hogy lett volna hajó, amelyik nem állt orra egyszer sem, mégis csak egyszer, egy futam erejéig cserélte le 2-esre a mezőny. Az első futam, könnyű második hely, de aztán három túlélő futam következett, ..csak ki nem esni az A csoportból… szlogennel. Nagyon rossz volt nekem a távoli krajcbója az erős pöffös szélben, és az elvezetőbóját is sikerült úgy lerakni, hogy szinte éles menetben lehetett eljutni hozzá… kaptam is „vor de bóje”-t néhányszor. Szerencsére túléltem ezt az időszakot, a szél is csökkenni kezdett. Nem nagyon, de a nagyon erős pöffök mind kevesebbszer jöttek, és a rajtolásaim (megint szigorúan csak mindenki után) hátrányait is könnyen ledolgozva jött egy ötödik, egy első és egy harmadik futamhely, amikkel feljöttem a nap végére egy szoros ötödik összetett helyezésre. 
Vasárnapra gyenge szelet jósoltak, de sajna nem jött az sem. 11-kor megszavaztatták a résztvevőket, várjunk-e még. A „legyen vége” győzött, talán egy szavazattal. Korainak éreztem, nagyon szerettem volna a hajót gyenge szélben is megversenyeztetni. Jól döntöttek, mert a következő 3 órában - amíg még ott voltam- egy-egy egyperces szellőn kívül nem jött más."